August 30, 2016

PIENEN BUDJETIN TEEKUTSUT
Olen kotoisin maatilalta, joten pienestä pitäen äiti on meille opettanut, että tarjoilupöydässä vieraille täytyy tarjota sen seitsemää sorttia sekä tietenkin sen, miten pöytä katetaan oikeaoppisesti. Se onkin yksi hienoimpia taitoja mitä olen oppinut, sen myönnän! 

...Mutta kokeileppa vaan soveltaa sitä opiskelukavereihin, jotka rynnivät sisään hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ja sen kokoisella joukolla, ettei kahden hengen ruokapöytä riitä mihinkään. 

Sitten aletaankin soveltamaan. Keskipisteenä toimiikin sohvapöytä, ja varsinainen ruokapöytä toimittaa tarjoilupöydän virkaa (mihin kaivetaan kaapista kuivettuneita keksejä tai pakastimesta pari pullaa. Mihin ne seitsemän sorttia unohtu?). Ja jotta tunnelma ei latistu siihen että vieraat pistetään lattialle kököttämään eriväriset muumimukit hyppysissä, tehdään siitä sohvapöydästä ihan oikeasti kaiken keskipiste! 

Ylisuuri pöytäliina rennosti roikkumaan, teepannu hautumaan tarjottimelle ja pari kynttilää tekemään tunnelmaa. Ja miksi teetä ei voisi hörppiä kuumuuden kestävistä jälkiruokakipoista? Lattialle pari tyynyä niin ei takamukset puudu paljaalla lattialla, sillä kaikki nyt vaan eivät siihen kahden hengen sohvalle mahdu millään tunkemisen määrällä. Kaverit ainakin tuntu viihtyvän extemporekattauksen ääressä!


No comments:

Post a Comment